МЕРКЕЗ – производство на  ХЕЛЯЛ меса и месни продукти

Меркез ООД е първата компания в България, която произвежда месни продукти без свинско месо и свински примеси. Продуктите се произвеждат от ХЕЛЯЛ месо по специална рецепта. Меркез ООД се намира в град Гоце Делчев – екологично чист район.

Фирмата започва дейността си през 1996 година – започват регистрации, разрешителни, строеж на сграда, закупуване на оборудване. Тъй като до този момент в България не се произвеждат такъв вид колбаси, най-голямо предизвикателство се оказва намирането и разработването на рецепти за колбаси без свинско месо и примеси. За тази цел се използват знанията и опита на водещи технолози в месната индустрия от Турция и Холандия.  Такива колбаси са нещо, което е важно за хората, които не консумират продукти със свинско месо, а също така и за хората, които желаят по-малко мазнини в храната си. За период от 20 години компанията се наложи като водещ и доверен производител на месни продукти и колбаси без свинско месо и свински примеси.

През 2006 г. фирмата  премества своето производство в нова фабрика, оборудвана с техника и машини, които отговарят на европейските стандарти. Фабриката е разположена на площ от над 2000 квадратни метра. Капацитетът на фабриката е 15 тона дневно.

Разработена е и е въведена Технологична документация за производството на колбаси. Спазват се строги правила за контрол на качеството. Хигиената отговаря на всички изисквания и стандарти, наложени от националните и европейски институции, отговарящи за контрола на качеството на хранителните продукти.

Като първа и водеща фирма в България в производството на ХЕЛЯЛ храни, Меркез има разработени строги правила за контрол на месото и добавките, които се влагат при производството на всички продукти. Месото се добива в собствена кланица. При клането се спазват всички изисквания за ХЕЛЯЛ клане.

Всички добавки, които се влагат в продуктите на Меркез, са ХЕЛЯЛ, което се удостоверява със съответния сертификат.

В Меркез работят повече от 70 висококвалифицирани работници.

Асортиментът от месни продукти включва над 200 различни вида:

  • Всички видове разфасовки от пилешко и телешко месо
  • Всички видове заготовки от пилешко и телешко месо
  • Варени колбаси
  • Трайни колбаси
  • Сурово-сушени шунки и деликатеси
  • Месни заготовки – сурови и печени

Меркез Ltd. продава своите продукти основно в България и в Европейския съюз.