Различните видове агнешко месо

Агнешкото месо е популярен избор за много хора, особено за тези, които обичат да консумират червено месо. Предлагат се различни видове агнешко месо, всяко от които има свой уникален вкус и текстура.

Рамо
Една от по-големите разфасовки агнешко (и една от петте първични агнешки разфасовки), плешката идва от горната част на предните крака. Тъй като това е мускул, който обикновено се натоварва повече от други части, месото от плешката е с много ниско съдържание на мазнини.
Приготвянето на агнешката плешка отнема време. За да стане крехка, може да я опушете или опечете на бавен огън. А можете да увеличите вкуса и крехкостта ѝ като я готвите с костта. Добре приготвено, месото ще се отделя лесно с вилица.
Бут
Бутът е разфасовката с най-малко мазнина. Подобно на раменете, краката съдържат упорито работещи мускули, което придава на тази разфасовка страхотен вкус. Обикновено тежащ 3-4 килограма, агнешкият бут е подходящ за всеки специален повод или празнично събиране, тъй като може да нахрани доста хора.
Това е друга част, която е страхотна за бавен огън и опушване цяла, за да получите вкусна външна кора и крехка вътрешност.

Джолан
Взети от долната част на бутчето, агнешките джолани се разделят на задни и предни. Те са популярен елемент от менюто на много ресторанти в цял свят. Когато се приготвят бавно, агнешките джолани на практика падат от костта. Те са изключително вкусни и богати на колаген, което ги прави идеални за задушаване.

Агнешки котлети
Нарязани от горните ребра, котлетите са запазена марка на изисканите ресторанти и обикновено са най-скъпата част от агнето, заради изключително крехкото и вкусно месо. Агнешките котлети се състоят от първите 8 ребра и обикновено тежат около 1.5 кг общо.

Врат
Донякъде подценявана разфасовка, вратът може да се готви бавно цял или на по-малки парчета за кебапи или яхния. Бавното печене на агнешки врат наистина ще разкрие всички вкусове на месото. Подправянето на по-малки парчета със сол, черен пипер и червен пипер и бавното приготвяне, прави това ястие изключително вкусно.