МЕРКЕЗ – Производство на ХЕЛЯЛ меса и месни продукти  – гр. Гоце Делчев

Фирма МЕРКЕЗ ООД е първият частен производител в България на месни продукти без съдържание на свинско месо и примеси в тях. Продуктите на фирмата се произвеждат от ХЕЛЯЛ месо по специални рецепти.

МЕРКЕЗ ООД се намира в град Гоце Делчев.

Дейността на фирмата започва през 1998 г., но съдружниците са свързани с тази дейност от 1996 г., когато започват регистрации, строежи, оборудване и др. За период от двадесет години Меркез ООД успя да се наложи на българския пазар като лидер в производството на месни продукти и колбаси без свинско месо и примеси, което бе необходимо за хората, които не консумират продукти със свинско месо.

През 2006 г. фирмата премести производството си в новопостроена, оборудвана с машини по европейски стандарти, фабрика, с капацитет на преработка 15 тона дневно. Фабриката е разположена на площ от над 2 хиляди квадратни метра в екологично чист район в покрайнините на гр. Гоце Делчев.

През 2014 г. развитието на фирма МЕРКЕЗ продължи с новопостроеното предприятие, с което фирмата вече разполага със собствена кланица и транжорна за червени и бели меса. Новата фабрика е оборудвана с най-модерните и съвременни машини и оборудване, разположени на 2400 квадратни метра и е свързана с месопреработвателното предприятие на МЕРКЕЗ, като капацитетът на клане е 50 бр. ЕРД или 400 бр. ДРД на ден. В предприятието са разработени и внедрени строги правила за контрол на качеството.

Днес в предприятията ни работят над 70 човека професионалисти.

Производствена гама:

Асортиментът от месни продукти включва над 200 различни вида:

  • Всички видове разфасовки от пилешко и телешко месо
  • Всички видове заготовки от пилешко и телешко месо
  • Варени колбаси
  • Трайни колбаси
  • Сурово-сушени шунки и деликатеси
  • Месни заготовки – сурови и печени

В началото на месец април 2016 година Меркез започна изграждането на собствена кравеферма. Проектът е разработен с помощта на висококвалифицирани специалисти в тази област. Модерният проект за кравеферма на Меркез получи съфинансиране по Програмите на Европейския Съюз.

С изграждането на собствена кравеферма Меркез ще разполага със затворен цикъл за производство на хелял меса и месни продукти – от Фермата до трапезата.