Топ 3 халал събития за 2022

Халал храна

Лятото е сезонът на забавленията, затова ще ви представим няколко интересни халал събития. Става въпрос за три фестивала, които ще съберат почитателите на халал културата и неустоимите кулинарни вкусотии.

London Halal Food Festival

09-10 юни, Лондон (Великобритания)

Ако обичате храната и споделените със семейството моменти, то световноизвестният London Halal Food Festival е едно чудесно събитие за вас. Организира се за седма година и в рамките на един уикенд гостите могат да опитат различни вкусни изкушения от над 100 различни международни щанда.

Един от „гвоздеите“ в програмата е шоуто на халал майсторите. Посетителите ще видят в действие някои от най-известните кулинари халал експерти и ще хапват всевъзможни неща – от халал бургери и хот-дог до екзотични международни специалитети. За децата ще има специална детска работилница, където да се учат на изкуства и занаяти. А състезателно настроените гости ще могат да се включат в различни надпревари по хранене, сред които и популярни предизвикателства с люти чушки.

Mississauga Halal Food Fest

11-13 юни, Мисисага (Канада)

Малко е далече от България, но заслужава внимание. За девета година Мисисага (щата Онтарио, Канада) ще посрещне любителите на халал деликатесите. За всички, които все още не са открили тайната на тази култура, организаторите са предвидили някои любопитни факти за ползите от халал продуктите.

Подобно събитие няма как да мине и без забавление, така че за децата са предвидени много атракциони. За доброто настроение на малки и големи пък ще се грижат цял куп международни музикални звезди.

The Halal Food Festival

26-28 юни, Лестър / Манчестър (Великобритания)

Англичаните са истински ценители на халал продуктите и затова в края на юни ще се състои още едно халал събитие там. То ще продължи три дни в две мултикултурни населени места във Великобритания. Първият ден ще е в град Лестър, а през втория и третия ден ще има мероприятия в Манчестър.

Идеята на организаторите е да дадат възможност на любителите на халал културата да се откъснат от напрегнатото ежедневие в компанията на семействата и приятелите си. Това ще е едно наистина вкусно изживяване. И тук ще бъдат представени халал ястия от цял свят, включително Азия, Африка, Близкия Изток и западните страни. Очакват се също и специални гост готвачи, които ще правят демонстрации на живо. И, разбира се, още куп забавления за всички възрасти.

* * *

А ако предпочитате да се наслаждавате на халал храната на българска територия, потърсете продуктите на Меркез.