6 причини да ядете Халял месо

Много хора избират да консумират халал месо, въпреки че самите те не са мюсюлмани. Те вярват, че халал храната предлага много здравословни и етични предимства.

„Халал“ означава допустимо. В контекста на месото фразата халал се отнася до месо, което е отгледано, заклано, обработено и приготвено съгласно ислямските диетични разпоредби.

Какво е халал месо?

Халал сертифициран месен продукт се отглежда и се заколва в съответствие с ислямския закон. За да може месен продукт да получи „Халал“ стандарт, той трябва да е от приемлив източник като агнешко, телешко или пилешко и да е заклан съгласно тези закони и разпоредби.

Има различни причини, поради които човек трябва да премине към халал месото:

  1. Халалът е по-малко болезнен за животните. Доказано е, че когато са заклани по този метод, те изпитват по-малко болка.
  2. Халал животното винаги се храни с вегетарианска храна и трева. По този начин месото се обогатява на витамини, омега-3 мазнини и антиоксиданти, които са полезни за човешкото тяло.
  3. Месото халал е здравословно. Едно от предимствата на халал месото е, че можете да подсилите имунната си система по естествен път. То повишава скоростта на метаболизма Ви и също така засилва имунния отговор.
  4. Тъй като в халал месото липсва кръв, то има по-добър вкус. Кръвта съдържа млечна киселина, която може да повлияе негативно на вкуса на месото.
  5. Това, което ядем, оказва влияние върху нашите мисли и мозъка ни. Тази храна не съдържа бактерии и вредни вещества, които иначе биха попречили на психическото ни здраве. Халал месото не съдържа антибиотици, хормони на растежа, антибиотици и консерванти. Всички тези неща могат да повлияят неблагоприятно на човешкото тяло.
  6. Животните, умъртвени чрез нехалални методи, може да съдържат отравяне с е-коли, бактерии и други вредни вещества. Умъртвяване на животни по метода халал не уврежда органите на животните, следователно не съдържат замърсена кръв.

Както можете да видите, яденето на халал месо е страхотна идея, ако искате да се                  насладите здравословна храна. Месото е с много високо качество и ще оцените неговата  сочност, както и многото здравословни ползи, които можете да получите.

Убедени сме, че ще бъдете приятно изненадани от качеството, стойността и ползите от халал месото, така че определено си струва да го добавите към Вашата диета. Халал месото е предпочитано от мюсюлманите, но ползите за физическото и психическото здраве ясно показват, че всички могат да му се наслаждават!